lørdag den 5. november 2016

SÅDAN BLIVER DU EN SEJ "LOPPE-HAJ"!

~ Lamperne i vores stue er loppefund ~

I forbindelse med der er i denne weekend er årets sidste Retroguld på Godsbanen i Aarhus, hvor man kan gå på loppejagt efter mange fede sager, har jeg samlet lidt billeder og ord til jer omkring min kærlighed for at genbruge og finde lækre loppesager!

Siden jeg var teenager og fik interesse for mode, ting og møbler, har jeg besøgt loppemarkeder og genbrugsbutikker for at finde helt særlige og fine ting. - Jeg vil efterhånden betegne mig selv som en ret hardcore ”skattejæger”! ;)
For mig er det en skøn følelse at finde ting med sjæl og historie - små og store ting som andre ikke har magen til – og gerne til kup-priser.
Det er blevet populært at indrette med unikke ting, og derfor er der mange flere, der handler secondhand i dag end for bare 5 år siden. Jeg elsker at besøge hjem med anderledes og unik indretning. Jeg selv kan godt lide at mixe gammelt og nyt – vores hjem er ikke stort og fancy, men hyggeligt med forskellige ting, dims og farver – og også med rene linjer, så man får øje på alle detaljer.

Jeg synes, secondhand shopping er fantastisk, fordi man har mulighed for at gøre spændende fund til både mode og indretning, det er godt for miljøet, og ofte støtter man en god sag!~ For tiden kigger jeg efter teak og messing-potter til mine grønne planter ~

Ca. en gang om måneden tager jeg på genbrugseventyr med mine veninder, det har givet mig et pænt overblik over genbrugsbutikkerne i og omkring Aarhus. Hvis jeg er på udkig efter en ny skøn kjole, besøger jeg trend-vintage butikker i centrum, hvor tingene er håndplukkede og koster lidt mere, men er jeg på udkig efter et nyt møbel eller større ting, besøger jeg butikker i udkanten af byen. For nyligt er b.l.a. denne butik skrevet på min favoritliste!

- Som I ved, er jeg også altid forbi, når Retroguld og Hello Vintage holder deres markeder - Jeg er loppe-vintage-ambassadør for begge markeder - Jeg sender altid en anbefaling af sted til jer, fordi jeg synes markederne er inspirerende og gennemført med fine ting og gode priser - jeg er aldrig gået "skuffet derfra!~ Et hjørne i stuen - både vasen, safari-stolen og det petrolfarvede skab er loppefund. ~


Gode råd til genbrugsshopping.
Jeg har samlet en række tips og retningslinjer, jeg altid selv har med mig i hovedet, hvis jeg vintage-.loppe-retro-shopper. Genbrugsbutikker rummer ofte mere ”bras” end guld – for at finde de helt rigtige ting, må man skabe et overblik, så kun det bedste og fineste kommer med hjem!

-          Få et overblik over genbrugsbutikkerne i dit område, hvad enten du er du på udkig efter ting, møbler eller tøj – ofte kan man finde info om de forskellige butikker på nettet.

-          Kig altid tingene igennem for fejl, det er ærgerligt at komme hjem med keramik eller ting med skår. Dertil et lille råd fra mig - køb aldrig ting med skår, heller ikke selvom det er den kop du har ledt efter i 1 år - du må lede 1 år mere - det lille skår vil altid genere. - Let slid kan være ok, men ting med huller, sko der klemmer eller pletter, små brændmærker mm. er no-go!

-          Tag af sted med en stor portion tålmodighed. Måske endda med et æble og vand i tasken. Det kan være helt uoverskueligt at gå ind i en fyldt genbrugsbutik eller en loppehal. I mange butikker skal man lede grundigt for at finde guld.

-        Vær konsekvent – vurder, om du bliver glad for vasen, kjolen, trøjen eller den lille skål. Det er vigtigt, du vil bruge det, når du kommer hjem, så det ikke bare ender i en kasse eller bliver til rod.

-         Køb ikke ting med lugtgener – hvis et møbel lugter meget af røg, vil det være svært at fjerne lugten derfra. Rodalon kan hjælpe på noget tøj og nogle møbler, men særligt røg kan være svært af fjerne helt.

-          Gør dig altid overvejelser, hvad du er på jagt efter på forhånd, men vær samtidig åben i din søgen efter andre gode ting.

-          Find din stil – forestil dig om vasen eller stolen vil passe hjemme hos dig – Det, at have set noget hos én, betyder ikke altid, at det vil passe derhjemme.

-    Kig altid under bunden - Finder man en sjov vase eller andre ting, så kig under bundet om der er er et mærke - ofte kan Google-my-friend være behjælpelig med en historie til dit fund eller en prisvurdering. Man kan være heldig at betale lidt for noget ellers dyrt, men man kan også være uheldig at betale overpris og efterfølgende opdage at der i bunden af skålen står "Ikea"!

-          Kvalitet og pris – ind imellem er ting blevet prissat højt, andre gange lavt – vurder, om prisen er rimelig, og du har følelsen af at gøre en god handel – Nogle steder kan man prutte om prisen, andre steder ikke.

-     Huske - oftest går pengene til et godt formål; det er et ekstra plus, når man skal betale!Dejlig lørdag og weekend derude, min dag byder på et venindebesøg, koldhævede boller, mandariner, kaffe og lidt arbejde på projekt jeg leger med - I skal se billeder snart. Vi blogges ved!  

~ Små skåle på badeværelset til mine smykker ~
Follow from / Facebook / Bloglovin' / Instagram

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...