torsdag den 15. oktober 2015

SUND OG LÆKKER SALAT-FROKOST TO GO!


Det er langt fra hver dag, at jeg får planlagt en spændende madpakke - En nem løsning for mig er ofte en pose frosne bønner, et stykke ristet brød og en dåse makrel.;) - Det smager godt, men bliver også hurtigt lidt trivielt - Her er lidt billeder af min absolutte yndlings-frokost! - En farverig og sprød salat med salte mandler på toppen.

- Der er måske nogle der synes, at salater er kedelige, men bliver det lavet med den rette mængde knas, sprødhed, blødhed og cremet dressing, bliver det, hvis du spørger mig, ikke bedre end det! 

Salatblandingen er tilpasset efterårets lækre og mørke-farvede grøntsager og hovedingrediensen er grønkål, som jeg elsker. - Grønkål er spækket med vitaminer, det er fiberrigt og booster immunforsvaret - Så det er bare med, at sætte tænderne i det! 

Den her frokost-salat handler ikke så meget om, hvad der bliver puttet i, det kan nemlig variere alt efter årstid, hvad man kan lide og hvad der er i køleskabet. - Det handler mere om, hvordan den bliver pakket, for at kunne holde sig frisk, når man er på farten. Mine morgener med Hector, der skal i tøjet, have havregrød og vi begge skal ud af døren, er ind imellem hektiske, og derfor laver jeg altid madpakker om aftenen. Der har jeg førhen oplevet, at salaten bliver lidt slatten og kedelig af at stå, men efter jeg læste bogen Kolesterol-kogebogen, som du kan finde på den inspirerende side lige her  - har jeg fulgt et råd fra Anette Harbech Olesens, der går på, at man skal pakke sin salat i lag på glas. 


Når jeg har et af de farverige glas med på arbejde, kan jeg næsten glæde mig til frokosten klokken 12. Det ser lækkert ud og smager altid knasende godt. Glassene har jeg i øvrigt købt i Super Brugsen til 30 kroner stykket - De er flotte og ryger nemt i opvaskeren! 

Alle de våde og hårde grøntsager skal ligge i de nederste lag - I min salat har jeg: 

Lag 1: Dressing af let cremefraise med masser af dild, lidt sennep, salt, peber og lidt honning. 

Lag 2: Rødbedestykker, gulerødder og æbletern. 

Lag 3: Tomater, rødbedespirer, avokadotern og edamame-bønner.

Lag 4: Fetatern

Lag 5: En stor håndfuld grønkålssalat 


Jeg har lidt saltede mandler med ved siden af og også ofte lidt rejer, laks eller andet fisk.
- Hvis jeg alligevel skærer salat til aftensmaden, forbereder jeg gerne glas til to dage - Nemt og enkelt!- Hvad har I mon med på madpakken - og har I også en favorit-frokost?

Go' aften derude <31 kommentar:

  1. Årh, et festfyrværkeri af farver :D Yum!
    Selvom en makrel mad sgu heller ikke er at kimse ad - dåsemad rocks i en snæver vending.
    Bon appetit!

    - Anne

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...