tirsdag den 16. juni 2015

SPRING ROLLS ON A SUMMER DAY!

Yndlingsmad herhjemme er farverigt, smagfuldt og nemt at lave - især det sidste tæller højt. Jeg har mange aleneaftener med Hector, hvor jeg ikke altid gider at stille an med et stort måltid, i stedet lidt småt men godt. Som I ved, er jeg pjattet med Kina og den her "Spring dish" er ret tit skrevet på menuen. Hector hjælper mig med at lave maden, især med at smage på alle ingredienserne.:) 

Rullerne hedder jo Spring Rolls, men de er altså gode året rundt - Hvis de ikke allerede er på jeres liste over lækkert og nemt hverdags-mad, må I se, om de ikke bør skrives på! ;)

Alt man skal bruge er: 
Rispapir
Glasnudler ( tynde helt gennemsigtige nudler)
bløde ingredienser som: avokado, mango, spinat, kogte grøntsager mm 
Grøntsager med knas som: sukkerærter, soyabønner, agurk, grøn peber mm
Evt pikantost, pesto eller humus ( som man kan smøre i rullen) 
Evt. koriander, mynte eller andre friske urter til smag.
Sesamfrø

Dyppelse: Hoison sauce eller sur/sød chili sauce. 


Man skal vælge sine yndlings-ingredienser og prøve sig frem til den perfekte smag- og farve-rulle :) Som I kan se er mine ruller enkle og med ingredienser, som jeg ved Hector også kan lide - men er man til mere smag, skal det bare tilføjes.
- Jeg køber det meste hos min lokale "Asian-goodies-butik" - men ellers kan man efterhånden få det vigtigste - nudler, rispapir og Hoison sauce i de fleste supermarkeder! 

Sådan gør du:
Rispapiret lægges i koldt vand i 20 sekunders tid til det er blødt - det lægges på et skærebræt og tørres let med et rent viskestykke. Man lægger ingredienserne lige over midten, pakker siderne ind og ruller. Det kræver lige et par rullers øvning at vurdere, hvor meget fyld der skal i, hvor stramt de skal rulles, og for at få dem i ens størrelse og udseende. Imens man gør en rulle klar, ligger et nyt stykke rispapir i blød - snart har man et fad med lækre bløde ruller med knas. 

Jeg sørger altid for at lave nok til madpakker dagen derpå. Et lille tip er at pakke dem i et stykke bagepapir, da rispapiret nemt klistrer sig sammen. 

HAPS! :)

- Har I mon også en eller flere yndlingsretter til hverdagen?

Go' aften til jer <3
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...