fredag den 18. april 2014

OPSKRIFT PÅ RAMSLØG URTESALT OG PESTO!


Skoven bugner af ramsløg for tiden og vi er i dag  "gone green" og lavet urtesalt og pesto af en stak af de mange blade. Huset lugter lidt (teeemmelig meget) af løg :), men hold fast hvor er det bare øko at drysse hjemmelavet salt på et stykke pizza!! :)
Her er opskrifterne, hvis I skulle få lyst til et lille grønt (og super nemt!) påske-projekt ;)

Ramsløg salt:
30 friske ramsløg blade, en go' håndfuld groft salt.
De 30 blade finhakkes og blandes med salten. Fordel det på en bageplade og i oven på 50 grader i 3 timer. Lad det stå og tørre og hæld det på glas.

Ramsløg pesto:
100 gram friske ramsløg blade, 100 gram mandler, 2 dl olivenolie, salt og peber
Varm mandlerne i ovnen i 5 min ved 200 grader. Lad dem køle og hak dem fint. Hak også ramsløg bladene fint og bland det hele sammen med olie + sal og peber. Hældes herefter på glas.

Jeg er efterhånden helt nede i gear - Jeg daser og trisser rundt i natbukser til langt op af formiddagen. - Hurra for påske og F E R I E <3


Follow from / Facebook / Bloglovin' / Instagram

10 kommentarer:

 1. Overskud! Men god ide iøvrigt - måske jeg skulle jagte ramsløg i morgen og forsøge mig med hjemmegjort urtesalt..

  SvarSlet
  Svar
  1. JA hihi - min veninde og jeg har en stående joke omkring det at være "speltmødre" og det her er bare indbegrebet :D Det er et supernemt lille projekt hvis man har tid og lyst og alligevel går tur i skoven ;) Urtesalten er min favorit, det smager godt og så er det pænt :D go dag til dig <3

   Slet
 2. Jeg har aldrig brugt ramsløg, men overvejet det hvert forår, når jeg kører forbi Riisskov og kan dufte dem. Måske pesto og salt skal prøves. Smager pestoen meget af løg?
  /tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk ude fra Riisskov - vi gik tur derude og der er bare vildt mange. Jeg tænkte slet ikke over duften, men den har helt sikkert været der:) Jeg synes pestoen er lidt stærk, jeg vil primært bruge den når jeg steger kød, eller skal have noget i ovnen. Normalt kan jeg spise pesto direkte - det synes jeg den er for stærk og løgagtig til. Men salten er vildt go, du skal lige gøre et stop derude en af de næste par dage Tina ;)

   Slet
 3. Jeg er også blevet helt vild med ramsløg, men har dog kun brugt det til pesto - vil prøve dit salt det lyder så lækker og måske også noget ramsløg mayo ;) god påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er første gang jeg prøver at bruge ramsløg - det var min veninde der introducerede mig og vi havde en hyggelig eftermiddag. I det hele taget er det bare super fedt med sådanne projekter imens man drikker kaffe og sludrer en masse :) Håber I har haft en skøn påskeferie. go aften til dig;)

   Slet
 4. Yum yum yum Mille, hvor ser det lækkert ud! Både maden og den lille hjælper.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Anne, den lille hjælper faldt kort efter ovenstående billede med hovedet smask ned i skovbunden og havde muddersnask OVERALT :D vi havde en super hyggelig dag. Håber du har haft en skøn påske <3

   Slet
 5. Mmm, jeg kan lige frem dufte det gennem skærmen - eller måske, fordi vores lejlighed også emmer af grønne dejligheder, efter jeg ar været på ramsløgsrov hjemme i mine forældres have. Det er virkelig en af forårets mange gratis glæder, og hvor ser jeres pesto bare god ud. Mmmm... Og god påske til jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih Kat har du også været igang - hvor hyggeligt. Jeg elsker den slags små projekter, når bare man har tid. I den her ferie har vi kun haft få planer så der har været plads til spontane små projekter og oplevelser - vildt dejligt. I dag flader vi den på sofaen ( og spiser lagkagerester) :) Go aften til dig <3

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...