lørdag den 10. august 2013

LAV-SELV IS AF SKYR, LAKRIDS OG CHOKOLADE! I samarbejde med Konnerup og co.

Jeg ELSKER is! Søde is, sure is, stærke is, alle slags is! Om sommeren spiser jeg rigtig mange is og for et par uger siden, gik jeg med en veninde under armen ned af Ajstrup strand, og snakkede om slankekure og kalorier, og om jeg mon havde problemer med mit stofskifte, da jeg ikke lige taber mig. Samtidig havde jeg i den ene hånd en lækker gammeldags i bæger med 2 store kugler is, tyk cremet guf og en sprød flødebolle på toppen....- FLOT Mille!!! :-P

Forleden modtog jeg en lille pakke fra Konnerup og Co med lakridssirup, lakridspulver og forskellige lækre chokoladeknapper. Så besluttede jeg, at genskabe yndlings-isen i en lidt lettere udgave. En lakrids og banan is med chokoladestykker og hindbærflager. En let voksen-is der smager fantastisk.
Jeg har selv fundet på opskriften, men der findes et hav af opskrifter på hjemmelavede pindis rundt på nettet. Er du også vild med lakrids og banan er her en opskrift:

Lakrids-isen:
200g Skyr
2 spk honning
1 spk lakridssirup, Konnerup og co
1 spk lakridspulver, Konnerup og co
En lille håndfuld hakket lakridschokolade, Konnerup og co. ( Det kunne også være alm. chokolade uden lakrids)
- Det blandes og røres sammen i en skål. Smag til om du synes, det mangler mere af det ene eller det andet.

Banan-isen:
200g Skyr
2 modne bananer
2 spk honning
10 let hakkede hindbær
en håndfuld hvide chokoladeknapper, Konnerup og Co.
- Blend skyr og bananer og rør hindbær, honning og chokolade sammen med banan-massen i en skål.

Når de to is er færdige er det frem med formene. ( Mine is-forme har jeg købt i Netto i denne uge.)
- Først bliver lakrids-isen hældt i, så tørrer man lige toppen af formene med et viskestykke eller køkkenrulle. Derefter hældes banan-isen i. Vil man have en hel skarp linje, skal man hælde lakrids-isen i, lade den fryse i et par timer og derefter hælde banan-isen i. Jeg havde ikke tålmodighed til at vente, og kan egentlig også godt lide effekten, at isen flyder en lille smule sammen ;)
- Lad isene fryse i ca. 8 timer.

Jeg synes, det fungerer rigtig godt med skyr, men jeg vil tro, man kan bruge de fleste slags yoghurter også. - Der vil være en lille smule krystaller, fordi isen ikke kan røres under frysningen, men det er ikke meget og smagen er frisk og skøn.
Man kan bruge de smagsvarianter af frugt og bær, man er vild med, og det er især lækkert med chokoladestykker og evt nødder. Kun fantasien sætter grænser ;)
Is-sæsonen er ikke ovre endnu, i hvert fald ikke hos os - Go' lørdag til alle :)


I love ice cream - My favorites are liquorice and banana ice cream. I have received a nice packet from Konnerup & co with different kinds of liquorice and chokolate flavours. I decided to make my own liquorice and banana ice cream - sort of a diet ice cream with a fresh and nice taste. 
It's very easy to make your own ice cream and you can use all the flavours you like. All you have to do is mix yoghurt with fruits, chocolate pieces or nuts and freeze the ice for at least 8 hours. 
The taste is great and it's perfect for a summer day. Have a great evening :)Produkterne til dette indlæg er sponsoreret, men billeder og ord er helt og aldeles mine egne! 

22 kommentarer:

 1. Uhm, hvor ser de bare gode ud - lakrids er også en af mine absolutte favorit-varianter indenfor iskategorien :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. De er rigtig gode Anne - du skal prøve at lave dem :) Jeg kan blive sådan helt øv hvis man kommer til et ishus hvor de er løbet tør for lakrids is :D Go aften til dig kh

   Slet
 2. mmmh det ser lækkert ud - og ja, her er det heller ikke i januar at "julefedtet" skal smides; det er klart i efteråret at is-fedtet skal smides ;) Jeg spiser også vildt mange is - og bruger gerne min unger som undskyldning for at få sneget os ud af døren og ned til ismanden; "skal vi ikke gå en aftentur, så kan ungerne få en is?" - tror dog at manden har gennemskuet mig for længst ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. HIHI meget godt at bruge ungerne i den sammenhæng, det vil jeg huske :D Rigtig god uge til dig :)

   Slet
 3. GOD IDÈ! :) Min mor plejede altid at lave hjemmelavede is med min søster og jeg, da vi var små - jeg tror vidst lige, at jeg skal genoptage projektet! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kan godt sige dig jeg var spændt på at komme hjem fra arbejde og se om de var frosset og om de nu smagte godt og JUBIII det gør de :) Jeg har lige lavet en portion mere, 6 is ryger altså hurtigt.... :) go aften til dig

   Slet
 4. De lyder vildt lækre. Jeg spiser ikke mange is, da jeg ikke tåler mælk og fløde, men godt syrnede mælkeprodukter. Disse skal afprøves - og jeg må hellere komme en tur i Netto og se, om de har flere isbeholdere.
  Tak fordi du deler...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej så SKAL du prøve disse. Selvfølgelig smager det ikke som en stor fed is med guf - men jeg synes virkelig de er gode. Skynd dig i Netto - glæder mig til at høre ( el se på din blog:) ) om du får lavet et par lækre is :)

   Slet
 5. Det ser helt urimeligt lækkert ud. Det må jeg afgjort prøve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du må Rikke, de smager dejligt, jeg har lavet en portion med samme smag - men så skal jeg ege med flere smagsvarianter:)
   håber du får en skøn uge.

   Slet
 6. Svar
  1. Og det er det Louise, vi må altså snart gjort noget ved det og s stempler jeg ind med is! :)

   Slet
 7. Jeg har samme problem Mille, jeg ELSKER is! Tak for opskrift, den skal jeg prøve:-)
  Og skønt at se dig i Forum, du ser fantastisk ud, så tænk ikke på de kalorier;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh tak hvor er du sød Ninna og SÅ meget i lige måde - Håber I havde et par dejlige dage - blev så glad da jeg mødte dig/jer <3

   Slet
 8. Hvor ser de indbydende ud. Vi smovser også pindis i alskens udgaver her i varmen, Lakridsis har vi dog stadig til gode.. Lidt endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh hvor godt, så kan det være du har et par favoritter du vil dele? :) Lakridsisen er min bestemt min favorit. Go aften til dig :)

   Slet
 9. For pokker hvor ser det lækkert ud.. (Blir så ærgelig over at vi ikke har en fryser)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores fryser er lille bitte - to små skuffer og indrømmet måtte jeg tømme lidt ud for at få plads til mine is :D Jeg overvejer at finde en lille kummefryser - fryseplads er altså rart - især til is :) Tak for din søde besked

   Slet
 10. Ihh Mille, som du frister, hvor ser det bare lækkert ud altså. Jeg er også godt tosset med is, må da helt sikkert lave disse med Bonus - føst må jeg lige kigge efter forme, de havde nemlig ikke nogen i vores sædvanlige netto...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal helt sikkert give dig i kast med disse eller med en anden opskrift - jeg synes de er vildt gode. Jeg skriver det er en voksenis, fordi den bliver lidt stærk af lakridsen og syrlig af sky'en men man kan jo bare gøre dem søde med jordbær - jeg glæder mig til at høre om du får lavet nogle is. Håber du finder forme, de havde mange i min netto men de er måske ved at være udsolgt... Go aften til dig anita :)

   Slet
 11. Nom nom nom. Jeg tror da straks jeg skal have gang i lidt hjemmelavet is igen :) Tak for inspiration!
  Kæresten og jeg har netop fået en lækker lakridssirup i værtindegave, og jeg forestiller mig, at den sagtens kan bruges i is også :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan den da helt sikkert sandra - du må igang - lad mig vide om du finder på nogle lækre opskrifter ;) Go aften til dig.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...