tirsdag den 19. marts 2013
Jeg har forkælet veninder og i dag mine kollegaer med hjemmelavede påskeæg :) Nu er påsken jo lige om hjørnet og dertil hører selvfølgelig æg i alle afskygninger og størrelser :) Jeg har modtaget en lille påskepakke med marcipan og chokolade fra Odense Marcipan. Jeg har suppleret lidt op og lavet små lakridspåskeæg! Hvis man skal til påskefest er det en perfekt værtindegave. De er nemme at lave, ser fine ud og så smager de helt ærligt - Uiimm!;)

Du skal bruge:
En rulle Odense marcipan
Lakridspulver ca. 4-5 spsk  ( Jeg har brugt Johan Bülows)
Nougat
Lys og/eller mørk Odense Marcipan overtrækschokolade ca. 200 gram
Pynt (Jeg har brugt pyntechokolade og spiseligt glimmer. Du kan også bruge frysetørrede hindbær, mandler, diverse krymmel o.s.v.)

Sådan gør du:
1 Mix marcipan og lakridspulver godt sammen (Hvis du gerne vil have en stærk lakridssmag vil jeg foreslå, at du tilføjer lidt lakridssirup. Jeg kan godt lide den milde lakridssmag, der ikke "fylder alt for meget")
2 Rul marcipanen i ruller og skær små riller. Læg tynde nougatstykker i rillerne, som vist på billede to.
3 Skær rullerne til små, ligestore stykker og rul hver enkelt stykke sammen til et lille æg.
4 Smelt chokoladen over et vandbad og dyp hver enkelt æg deri.
5 Når chokoladen er helt størknet kan du pynte æggene som du vil. (Vil du pynte med spiseligt glimmer, krymmel eller andet, skal det drysses på æggene inden chokoladen størkner.)
6 Når æggene er helt tørre kan du pakke dem i en fin æske - Så er du klar til et påskebesøg;)

Det er virkelig nemt og lækkert at lave sine egne æg. Det eneste er, at det er lidt "farligt" at have køleskabet fyldt med søde æg - "Ookaaay, nu tager jeg den ALLERsidste, så er det slut"...!! :D
Go' aften til jer <3

Nogle af produkterne til dette indlæg er sponsoreret, men billeder og ord er helt og aldeles mine egne!

18 kommentarer:

 1. Mmm hvor ser de lækre ud Mille!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Mille - de smager virkelig også godt - nu er jeg en af dem der elsker lakrids og det at man lige kan ane en lakridssmag (uden at det er for meget) giver lidt kant til alt det søde.. Håber I har det godt - jeg har lige været i KBH - for længe siden talte vi om at kaffedate, så jeg tænkte på dig, men jeg nåede ingenting - fik slet ikke set nogen fordi dagene fløj afsted og H var sløj, men kunne altså være hyggeligt en anden gang :)

   Slet
 2. Hvor er de smukke og mums de ser fantastisk lækre ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nina, jeg var også helt stolt, det er virkelig et fedt projekt fordi det ikke er svært og man kan få det til at se vildt flot ud ( altså ikke tosset at kunne imponere sine gæster lidt vel :) )Hasse siger jeg ikke er den bedste til at bage, men sådan et projekt her kan ALLE være med :) Go aften til jer.

   Slet
 3. Mmm mums hvor ser de bare lækre og flotte ud Mille - lyder rigtig lækkert med lakrids i, det skal jeg prøve:0) Ha' en dejlig aften. Kh. Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Louise - synes faktisk også de blev ret vellykkede, men som jeg skrev er ulempen nok bare, at man lige skal have en til kaffen og så bliver en til to og ja bombom så er de pludselig allesammen væk :) også go aften til dig. kh

   Slet
 4. Hold op hvor ser de lækre ud! Fancy påskeæg Mille:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved du hvad Ninna, der var en der spurgte "ej hvor har du købt dem" Jeg var PAVESTOLT!! - synes også de er blevet ret fede- men altså man skal aldrig gå ned på glimmer vel, så længe der er glimmer så kan det ikke gå galt ;)

   Slet
 5. Svar
  1. Tak for din søde hilsen - jeg var også helt stolt over min lille produktion:)

   Slet
 6. De er godt nok flotte, og ser meget appetitlige ud ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Simone - Der bliver en ordentlig portion af en hel rulle marcipan og de er alle sammen væk nu, uim altså :)

   Slet
 7. Wauv du er dygtig til at kreere påskeæg der kan spises. Send endelig en lille pakke herned. Bliver jo helt lækkersulten.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er de ikke bare fine - jeg kan virkelig kun anbefale at lave påskeæg, synes det er så prof ud :D
   Tak Li - hvis der var flere tilbage blev de bestemt sendt i din retning ;)

   Slet
 8. Øj manner hvor er de fine og med glimmer på endda... det skal jeg da også have fingrene i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorte;) - ja jeg har spist en del glimmer efterhånden - bruger det til alt muligt, synes det er så fint :) Man kan både få det i sølv og guld- det er et hit. Jeg har købt det i en lille butik på strøget, men mon ikke man kan finde det på nettet somewhere... Go weekend til dig når du kommer så langt ;)

   Slet
 9. Uhhmmm, hvor ser de gode ud! Og så med glimmer!!! :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...