mandag den 1. februar 2016

MÅ JEG TA' EN MERE!?


Efter julens syndige konfektdage, hoppede jeg, ligesom mange andre, ind i et projekt "et-sundere-år". Jeg ville gerne lige lette formerne et par centimeter, men den idé holdt ikke længe. En aften faldt jeg nemlig i kagebilleder på Pinterest - og via Google fandt jeg ud af, at der findes en maskine, der kan lave mini donuts!!  - JA - Bitte-små og søde donut-kager, se selv lige her.  ( VENT, hvis du, ligesom jeg, er en svag kagesjæl, undskylder jeg på forhånd! ;) )

Mit kage-pynte-hjerte begyndte at banke, og da en af hjemmesiderne pludselig skrev, at der desværre nu kun var ÉN maskine tilbage på lager, rev jeg forfjamsket mit visakort op af min lille, dumme og upraktiske Marc Jacobs-pung. Den er måske fin, men alt for lille og besværlig, når det skal gå stærkt, og man sådan kæmper mod resten af verden, om at købe den eneste kagemaskine, der er tilbage på lager!! - Jeg hoppede muuuuligvis med begge ben ned i et typisk og velkendt salgstrick, men nu kunne jeg altså sætte mig roligt tilbage i sofaen, min mini-donut-maskine var på vej!

Jeg hentede kassen på posthuset og derefter gik donut-fabrikken i gang. Det meste af januar (arheemm) har jeg så eksperimenteret med opskriften og nået frem til, at små bløde blåbær i basisdejen smager perfekt!


Jeg ved godt, det kræver at man anskaffer sig en maskine, men her får I alligevel den opskrift jeg bruger:

15 gram smeltet smør
1/2 dl mælk
1 æg
100 g mel 
50 g sukker 
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniliesukker 
1 knivspids kanel 
1 knivspids salt
10-15 blåbær skåret i små stykker. ( kan undlades) 

Og så skal kagerne pyntes - de her donuts har, som I kan se, fået lyserødt hindbær-glasur og tivolikrymmel! De knaser og smager af "en mere, tak"! 


Selvom de små kager hedder mini-donuts, vil jeg skynde mig at sige, at de ikke smager helt som "rigtige donuts" - Rigtige donuts dyppes i olie og får en helt særlig kombination af sprød og blød konsistens - men når det er sagt, er de her kager stadig et hit. Desuden bilder jeg mig ind, at når de nu ikke er dyppet i olie, må de jo nærmest være sunde, ik!? :)

Små lækre kagehapsere, de får hurtigt ben at gå på!

Arhg - Jeg ville gerne kunne sige "S'gerne" og stikke en lille mandagskage ud af skærmen til dig! - Jeg har faktisk fødselsdag i dag, så jeg napper lige en mere - HAPS! ;)

 
Follow from Facebook / Bloglovin' / Instagram

6 kommentarer:

 1. Årh, hvor lækkert! Jeg har en toaster/vaffeljern, hvor man kan tilkøbe donutplader (http://www.wupti.com/produkter/husholdning/koekkenmaskine/bordgrill-og-toast/tefal-snack-collection-tilbehoer-1). Dem er jeg da slemt fristet til at købe hjem nu.

  Og velkommen tilbage (og god fødselsdag!), du har været savnet...

  Kh. Marina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Marina <3 Jeg synes helt sikkert du skal købe tillægspladerne - de små kager er perfekt til brunch eller fredagshapsere - eller bare-fordi-kager. Hector er vild med dem - især hvis glasuren har lidt smag og pynt! Ja nu lokker jeg dig i "fælden" - man kommer måske ikke til at bruge den flere gange om måneden, men sådan en gang i mellem! ;) Knus og tak for sød hilsen fra dig, klem mille

   Slet
 2. Tillykke Millesen! Snup du hellere en tredje :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal aldrig gå ned på kage vel Anne! - Uha hvor spiser jeg mange kager - nu må det snart få en ende! :D Håber du har haft en dejlig weekend, klem

   Slet
 3. Mums, de ser godt nok også lækre ud :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er virkelig gode, sådan søde og bløde og med glasur der knaser :) Der kan være 7 stk i maskinen og i dejen bliver der ca 14 kager... De er hurtigt væk og selvom de er bittesmå, kan man altså godt få lidt dårlig samvittighed, når man pludselig har guffet 3-4-5 kager på en dag :D go søndag til dig, kh Mille

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...