fredag den 6. november 2015

Anmeldelse: "SKØNNE SALATER OG VIDUNDERLIGT TILBEHØR" - Kogebog af Emma Martiny!

"Skønne salater & vidunderligt tilbehør" af Emma Martiny - Forlag: FADL's, København

Jeg har fået den fine fornøjelse at modtage og anmelde Emma Martinys kogebog " Skønne salater & vidunderligt tilbehør" .
-Som jeg fortalte, bankede posten på min dør med den i favnen - jeg gik i gang med at bladre i de mange farverige sider.  Jeg var spændt, fordi jeg i længere tid har fulgt med i Emmas blog af samme navn - Emma Martiny, hvor jeg gang på gang bliver fortryllet af hendes smukke billeder og livsstils-potpourri af b.l.a. mode, skønhed, opskrifter, kreative projekter og fine skriblerier.

Bogen rummer 327 stemningsfulde sider med lækre og ny-tænkte opskrifter, der taler til mig, da det er nemme, farverige retter at gå til. Jeg elsker grøntsager og anretter ofte salater til vores måltider, men det kan være svært at finde nye ideer og smags-variationer - men bogen byder på mange eksotiske ingredienssammensætninger.
- Jeg glæder mig til afprøve kontraster af surt, sødt, sprødt og grillet!

" Grøntsager og salater i alle afskygninger er fast inventar på mit spisebord, og de spiller altid en lige så vigtig rolle som resten af måltidet. I mit køkken finder du ingen 'pligt-salat', men derimod smukke salater fulde af farver og smag." 

- Fineste Emma i en smuk kimono - billedet har jeg lånt, se flere billeder lige her 

Introen i bogen er velskrevet og personlig, og man mærker hurtigt, at afsenderen er en livsglad sjæl med en sund tilgang til mad og opskrifter. 

Der er opskrifter, jeg vil lave, når jeg får besøg af venner - Der er også et lille afsnit med "Pandekage-fest", som jeg ved vil begejstre Hector.
- Flere af opskrifterne er enkle salater, som jeg vist må forkæle mig selv med på aleneaftener.


Opskrifterne, farverne og billederne går op i en højere helhed - Hver eneste side byder på nye små detaljer. Der er foruden de mange opskrifter, fine collager og tekst i bogen fra Emmas hverdagsliv - Det gør kogebogen personlig, og mine øjne løber rundt i de små billeder og hyggelige tekster. 

" I min barndom fik vi dessert hver dag. Ikke flødekager og is, men en smule frugt, yoghurt eller grød for at runde måltidet af. Traditionen stammer fra min mor, der er vokset op på en bondegård på landet, og som synes, at lidt sødt er en menneskeret efter hvert måltid."


Jeg har endnu ikke været i kast med opskrifterne, men jeg skal indenfor den nærmeste fremtid lave - Lakseroulade med spinat; Aubergine minipizza; Langtidsbagte gulerødder og Fyldte grillede porrer. 
- Billederne med det grillede grønt får nemlig mine tænder til at løbe i vand - De krydrede, sprøde skorper ser ud til at være lige, som jeg kan lide det! 


Faktisk er der ikke mange kogebøger på min hylde, jeg har et par enkelte stående, men ellers bruger jeg ofte nettet eller finder selv på retter. Men bogen passer ind - jeg bliver inspireret og egentlig lidt glad af at kigge på de mange smukke billeder! 
- Hvis I er til både traditionelle og nytænkte opskrifter pakket i et smukt layout og med en personlig afsender, kan jeg varmt anbefale, at I skriver bogen på listen af julegaveønsker - den er rigtig fin!

I kan se flere billeder fra bogen lige her  Så blev det endelig fredag - jeg har en skøn weekend i vente - I eftermiddag skal jeg en tur ned i byen med min veninde. - Jeg skal købe gaver, spise kage og kigge på mennesker - Men først drøner jeg på kontoret og tegner nye streger  - Go' fredag derude <3 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...