mandag den 21. september 2015

STORE SPRØDE REGNVEJRS-KYS!


Så blev det mandag igen, og jeg skyder ugen i gang med kys til jer <3 Hector er puttet i seng, der er vasket op, og resten af mandagen havde jeg tænkt, at jeg skulle ligge på langs på sofaen til noget flimmer - Men jeg blev simpelthen lige nødt til at tjekke ind her, for billederne af weekendens kyskager passer perfekt til dagens søde børnehavefortælling. Hector fortalte mig nemlig med stolthed i stemmen, at han i dag har kysset Eva inde i puderummet. - Nu er de kærester, og det skal de i øvrigt også være, når de bliver store og skal flytte hjemmefra, det havde de aftalt. Bum! :D - Hectors første kys - Jeg tror slet ikke, han helt ved, hvad det er at være kærester, men han var knus-elskelig kær, da han fortalte det. 

Kagerne lavede vi i lørdags til weekendforkælelse - Store sprøde chokolade-kys. Min mor var her nemlig en dag med kyskager, og Hector har snakket om dem siden - nu skulle vi selv prøve, uim de blev go'e! 


Det skal du bruge: 
4 æggehvider
180 g sukker
1 tsk vaniliepulver 
1 spsk kakao 
2 spk småhakket chokolade
1 tsk eddike 

Sådan gør du: 
Pisk æggehviderne stive og tilføj eddiken. 
Hæld halvdelen af sukkeret forsigtigt i og pisk igen - hæld så resten af sukkeret i og pisk så massen bliver helt tyk og ligner "guf". 
Nu skal chokoladen i. Brug en ske til at vende kakao og chokoladen forsigtigt rundt. 
Tag en bageplade med bagepapir, drys lidt sukker på pladen, så er kagerne nemme at få af. Klat derefter 10-12 store kys-kager på pladen med en ske. Jeg dryssede lidt ekstra kakao oven på kagerne. 

Sæt dem i ovnen, nederste rille 115 grader almindelig ovn i 2 timer. 

Som en ekstra lækker detalje kan man evt pensle bunden med smeltet chokolade, men vi kunne ikke vente, vi skulle smovse søde kys. - Hector blev nødt til at holde sin med begge hænder. :) 


Jeg elsker kys - dem her, fordi de er sprøde udenpå og karamel-agtige indeni, men selvfølgelig også rigtige bløde kys. 
- Jeg har garanteret også delt flittigt ud af kys i børnehaven, det kan jeg ikke huske, men jeg kan huske mit første sådan rigtige kys. Jeg var ca. 13 år - og han var et par år ældre. Det var med Henrik. - Landsbyens sejeste fodboldfyr med gele i håret, de der blå adidassko og en tynd sølvkæde om halsen. Jeg sidder og bryder min hjerne med, hvorfor jeg var forelsket i ham, men det eneste, der kommer frem, er, at han var god til fodbold.... Det var åbenbart nok! :) - En sommeraften parkerede jeg min lilla cykel, og han sin tunede knallert, og så stod vi der bag den røde mur ved hallen og "tog tilløb" - Så kyssede han mig - Et stort vådt kys! - Jeg husker det ikke som specielt rart, men jeg var altså blevet kysset af Henrik! :) 

Kan I mon huske jeres første kys? - Jeg håber, I har lyst til at dele det - det er perfekt regnvejrslæsning <3 
8 kommentarer:

 1. Haha jeg har en dreng der hader HADER når pigerne vil kysse! Han vil nemlig kun kysse hans Moar <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Henriette nyd det - jeg stjæler også ALLE de kys jeg kan få lov til - inden vi ser os om drejer de hovedet væk, siger adr - hold lige op med det mor! :D

   Slet
 2. De ser mega gode ud, lækkert.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak Joan - de smager rigtig godt - forestiller mig en klat vanilieis dertil vil gøre en perfekt dessert :) Go' aften til dig

   Slet
 3. Uh, kys i regnen dur, både dem på tallerken og dem under paraplyen. Jeg tror mit første kys blev serveret i legehuset, i børnehaven. Søren var hele 1 år ældre, gik på Kornblomst-stuen og var god med en mooncar - en god scoring, synes 4 årige Anne vist B-)
  At han den dag idag, er et halvt hoved lavere end mig, går til violin og var iført knickers sidst jeg så ham, gør dog, at jeg er ret glad for at det løb ud i sandet :p

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Anne - det skal du ikke sige - allerede dengang forstod han jo at spille på de rigtige strenge - (hehe) :D Skøn og sød kyssehistorie - dejlig hilsen fra dig <3
   Go' uge og jeg venter i spænding på det helt stor Kiel- indlæg fra jer :) klem Mille

   Slet
 4. åhh så fik lille H sin Eva :) det kan godt være at han ikke er så vild og drenge-bølle-agtig, men charmere piger det kan han!!! Jeg husker ikke om mit første kys var i børnehaven, hvor min helt store forelskelse fandt sted for første gang, eller om det var i skolen, hvor jeg var forelsket i Mads med vorter på hænderne. Det fantastiske er, at selvom det er ganske uskyldigt i barnealderen, så skal der ikke så meget begrundelse til hvorfor vi har lyst til at dele kys ud. Mads var sød og sej og min bedste ven.

  SvarSlet
  Svar
  1. JA søde du- Jeg spurgte Hector dagen efter, hvad det egentlig er at være kærester - han svarede : så er man rigtig go'e venner, mor! <3 :) Klem

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...