lørdag den 19. september 2015

HJEMMELAVET PIZZA OG LANDIDYL!


Min veninde er flyttet på landet - sådan rigtigt ud til marker og heste og hvor kornstrå danser i vinden. Derud hvor der er afstand mellem husene, hvor gadelygterne ender, og hvor himlen er lyserød. Helt derud på Djursland, som egentlig slet ikke er lang væk, men når man er vant til, at have sin dejlige veninde lige her i byen, så havde jeg en lille smule klump i halsen, da hun sammen med sin kæreste, skrev under på et eventyr på landet. Men imens de ventede på deres nøgle, vænnede jeg mig til tanken, og for noget tid siden kunne Hector og jeg endelig pakke bilen med tusind-gange-tillykke-gaver og køre mod landidyl. Vi kom frem til det fineste hus med sjæl i rolige omgivelser.


Vi hørte musik, spillede vendespil, lavede pizza og var ude i solen og lyttede til.. ja stilheden. Det føltes næsten som en miniferie. Efter maden puttede vi Hector i en cykelvogn og gik en lang tur fyldt med snak om stort og småt, præcis som dem vi har mange af fra vores spontane gåture rundt i byen. Hector hyggede sig - til sidst gav han op og snork-boblede bagved i vognen.  


Jeg er selv vokset op på landet - på en en stor gammel gård. Som barn elskede jeg at bo der tæt på skov og med en håndfuld skoleveninder i området. Mine søskende og jeg byggede huler og nød plads og det, at være ude det meste af dagen. Da jeg blev ældre blev det lidt besværligt, fordi man enten skulle cykle langt eller hentes og bringes og da jeg senere kom på gymnasiet, og endnu senere flyttede til Århus, kunne jeg mærke, hvordan byen og det pulserende liv her passer meget bedre til mig nu. Faktisk bor vi på en ret trafikeret vej, og bussen stopper lige ved vores hus, men jeg kan godt lide lyden af mennesker og bevægelse.  
Selvom jeg elsker at bo i byen og ikke kan forestille mig det anderledes, mindede besøget hos min veninde mig også om alle de skønne ting ved et landliv. - Jeg glæder mig til mange flere besøg derude, sådan rigtig meget! 


- Hvad tænker I om livet i byen eller på landet - Hvor føler I jer mest hjemme? <3


Go' lørdag derude! <3

7 kommentarer:

 1. Den er svær, og dog alligevel ikke. Jeg elsker byen og stortrives i den. Samtidig så tænker jeg også tit tilbage på mit barndomshjem, som netop lå på landet. Det var en dejlig ro og skøn barndom jeg havde på landet, dog tror jeg ikke jeg ville bo der i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helena - hyggeligt med en hilsen fra dig her - Jeg har det meget som du - jeg tænker tilbage på en masse gode minder fra landet og elsker at komme der, men lige nu er byen det helt rigtige for mig. Go uge til dig, Kh Mille

   Slet
 2. Er det My, der er flyttet på landet?
  Og jeg tror, at jeg har det ret meget på samme måde. Jeg nød Århus helt vildt, men savner også nogle gange landet. I forstaden har vi fundet kompromiset - by, omend det er et helt andet niveau end i Århus, og landet er tættere på, så man kan løbe en tur langs marker eller cykle med ungerne på rolige veje.
  /tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina - Ja det er nemlig My - de har købt et rigtig hyggeligt og charmerende hus på Djursland. Faktisk kun 30 minutters bustid fra Århus. Vi har også kigget på huse i forstaderne af samme grunde som du nævner - men vi endte alligevel i Højbjerg ( som jo også lidt er forstad:) ) - jeg er rigtig glad for det her, mens Hasse gerne ville bo på landet. Her hvor vi bor er der også skov, kort til Tangkrogen og kort til byen, men de rolige veje og omgivelser mangler.. Kram og go' uge til dig :)

   Slet
 3. Åh det er et evigt dilemma i mit hoved; by versus land. Vi bor i et forstadsrækkehus og skal inden for et par år til at kigge os om efter et permanent hus at slå os ned i. Jeg elsker byen, men jeg bliver mere og mere draget af det landlige. Jeg drømmer lidt om højt til loftet og høns i haven. Vi ender nok i en af de små landsbyer der ligger lige ved vores nuværende by (Hinnerup). Der er huspriserne en anelse lavere og vi kan forhåbentlig få den landlige stemning men stadig tæt på Århus:) PS. Det køkken der ser bare top-hyggeligt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er simpelthen så sjovt du skriver det Cecilie, vi har lige netop talt om høns i haven i dag, altså om de mon larmer, for Hasse kunne så godt tænke sig det :) Vi gør os også mange tanker - Hasse viser mig ugentligt hus-emner fra landet omkring Århus. Men lige nu kan jeg ikke se mig selv der - måske når vi bliver ældre.. Vi er begge glade for at bo her, men huset er meget småt og derfor drømmer vi begge om mere plads - Det kan faktisk være lidt svært, når man ikke er helt enige om lige netop hvor - så vi har snakket meget om by versus land, og gør det stadig! :) Go' uge til dig <3

   Slet
 4. Hvor er det nogle dejlige billeder, - man kan rigtig se, hvor meget I har nydt det "derude på landet" - Det bedste sted ville for mig være et sted med udsigt lige ud til vandet. Sådan er jeg jo vokset op med lyden af bølgeslag og mågers skrig. Men når man ikke kan få det bedste, må man jo søge det næstbedste: en lille by, beliggende naturskønt tæt ved vand og strand (gåafstand) og med en større by i nærheden, hvor der foregår en masse, man kan rende til-- teater, koncerter, film, udstillinger, foredrag og meget andet sjovt--- Sønderborg! Det her er smuk egn med masser af sjæl!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...