tirsdag den 30. december 2014

BACK ON TRACK!

Jeg ved ikke med jer - men jeg kan seriøst trille efter den her jul - jeg har ikke holdt mig tilbage og har både spist skum-nisser, bountykugler, klejner, "bum" og jule-mam så det næsten stod ud af ørerne. Men så kommer der altså alligevel et punkt, hvor jeg får nok og samvittigheden nager - så må de bedste vaner findes frem. Jeg fik lyst til, at dele den her salat med jer - fordi den smager himmelsk, er sund og tilmed smuk i farverne. I kan lige handle sagerne i dag - så er aftensmaden reddet! ;) 

Det er en favorit salat, fordi den indeholder alt det jeg godt kan lide - man kan sagtens undlade noget eller tilføje andet - det er lidt efter hvad der er i køleskabet, eller hvad man har lyst til. I min salat er der: 
  • Økologiske Ølandshvedekerner ( købt i Rema 1000) 
  • En lille håndfuld paranødder
  • En pose soyabønner ( Rema 1000 frost)
  • 1 mango 
  • 1 granatæble 
  • 1 dåse kikærter 
  • Evt. 1-2 avokado. 

Det er nemt og hurtigt at lave - hvedekernerne koges efter anvisning på pakken. De skyldes kolde og blandes med de øvrige ingredienser, der er skåret i fine små stykker. Man kan evt drysse en lille smule salt for at fremme diverse smage. 

Dertil har jeg kogt lidt ekstra grøntsager og stegt kyllingestykker, der så er toppet med pesto, lidt saltflager og bacon og været i ovnen. Egentlig kan man variere det og evt lave salaten med laksestykker eller kalkun filet, man kan også stege et par tigerrejer og lægge på toppen. Jeg laver altid en lille side-dish i form af kød eller fisk ;) Salaten behøver ikke dressing da der er masser af smag, men man kan jo gøre som man har lyst. Hvis der er rester tilbage, er den perfekt til madpakken dagen derpå, evt sammen med et stykke groft brød. 
Og ja - jeg spiser selvfølgelig med pinde, fordi der efterhånden er lidt kineser i mig :D 

Nu vil jeg køre ud i mørket - en arbejdsdag venter på mig - Ha' en dejlig tirsdag <3 


1 kommentar:

  1. Uha det lyder meget som min jul :-D TAK fordi du deler, den må jeg prøve her i ugen. Rigtig godt nytår!!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...