mandag den 16. december 2013

NOGET OM AT HOLDE JUL I UDLANDET!









Sidste år så min juleaften sådan her ud - imens andre sang "glade jul" og gik hånd i hånd omkring juletræet - sad jeg i et stort telt i Egypten og med gylden solhud, drak drinks med melonskiver og hørte "Jingle bells" på repeat. :)
Jeg ved mange foretrækker at være hjemme juleaften og nyde traditionerne og hinanden, og sådan har jeg også selv haft det. Jeg troede aldrig jeg kunne klare en juleaften uden min fars sprøde andesteg eller min mors søde risalamande, men jeg har overrasket mig selv, og har faktisk glædet mig stort til at rejse ud i verden i december. :)
- Juletiden er så smuk og sød, men jeg har også oplevet, at blive helt rundtosset af julestress, og derfor er vi et par gange stukket af til sol og sommer. Det er slet ikke juleaften, som jeg kender det, det er noget helt andet, men det har været skønne ture med masser af oplevelser, og hvor jeg har mødt nye søde mennesker, bestemt dejlige juleaftener.

Nu har vi lille Hector, der ikke forstår julen endnu, men helt sikkert kommer til at elske fætter BR-pakker og julekonfekt, så i år stikker vi ikke af. :) - I år glæder jeg mig til at finde en smuk kjole frem, gå arm i arm med min søster og mor til kirke, spise min fars skønne julemad, danse om juletræet og se lille H få fine pakker fra under træet - JA, jeg glæder mig <3

Hvordan skal I mon fejre jul?










Follow from / Facebook / Bloglovin' / Instagram

16 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud, det kunne jeg sagtens gøre og har også gjort det mange gange.

  Jeg er ikke vild med jul, forstået på den måde, at vi på kommando skal være lykkelige og giver hinanden gaver som vi har brugt lang tid på både at finde og pakke ind. Jeg er mere til spontane familiekomsamner og en gave som man lige er faldet over, fordi man præcis kom til at tænke på den eller den da man så den. Det andet stresser mig og jeg er bare ikke vild med det.

  Derfor skal min Kone og jeg i år holde jul i Tyskland, på et tyrolerhotel i Nordtyskland, hvor de åbenbart også gerne vil være tyroler ;-)
  Det synes jeg er fedt og afslappende, men det gør min mor desværre ikke, så vi tilgodeser familien hvert 2. år…….men det er så heldigvis ikke i år ;-)

  God jul til dig og dine.

  Kh Camille.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en fantastisk plan, at tage til Tyskland og opleve sammen med din kone, jeg fornemmer at du virkelig forstår at leve i nuet og gør og tør, det er simpelthen så fedt Camille!
   Jeg tror bestemt heller ikke min familie har klappet i hænderne de gange vi er rejst væk, men jeg har hvilet i beslutningen og nydt det.
   - Jeg ved, at mange mennesker hygger sig juleaften, men det er også en tid, hvor man tit samles mange sammen og hvor man gør tingene på forskellige måder, så det kan blive sådan lidt "hyg dig så!!" :) Jeg er helt enig med dig i, at spontane komsamner og gaver på en almindelig tirsdag er mindst ligeså dejligt.
   Når det er sagt glæder jeg mig til at lukke computeren på mit arbejde og tage til sød, varm og skøn juleaften med min familie - Jeg ønsker dig og din kone en magisk jul sammen - jeg ved I har store planer forude, det er meget spændende at følge. Jeg håber du får et par billeder til tyrolerfesten, det lyder meget underholdende :)
   Kh mille

   Slet
 2. Vi skal holde jul hos mine svigerforældre for første gang sammen med Sylvester, og jeg glæder mig faktisk rigtig rigtig meget. Mest fordi jeg kan se HVOR meget de glæder sig til at holde jul med deres barnebarn. For mig handler julen om ro og tid til at være sammen, kede sig, lade op og gøre dejlige ting. Jeg gider ikke stresse over det, så jeg når det jeg når;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja Ninna, man når det man når, det er så rigtigt. - Som du beskriver det er lige sådan jeg gerne vil have det med ro og tid! Med splittede familier skal vi dog nå rundt til 3 familier ( i hver deres ende af landet) og så lige arbejde mellem jul og nytår - så det gælder virkelig om at tage en ting af gangen og bare nyde dagene i stedet for at på at tænke på det som helhed... Jeg fornemmer du har et tæt forhold til dine svigerforældre, hvor er det dejligt, at i skal hygge med dem juleaften, jeg glæder mig til at høre om jeres aften;)

   Slet
 3. Der kommer til at være to første gange denne jul. For det første skal vi holde jul hjemme som lille familie, og for det andet skal jeg holde jul med mine svigerforældre og ikke med mine egne. Det skal jeg nok tage en lille tudetur over i løbet af juleaftensdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en følsom dag - kan godt forstå du vil savne din familie - men hvor skønt at I skal være der hjemme i jeres rammer. Vi har en gang holdt jul her hjemme og det var en SKØN juleaften - Jeg håber I får en dejlig aften Marina, med jeres lille lækkerbisken bliver det helt sikkert en oplevelse med at gå om træet og pakke gaver op, den del glæder jeg mig til med lille H :)

   Slet
 4. Hvor ser den skøn ud, din jul fra sidste år.
  Selv er jeg en sucker for traditionel jul, men min familie har også altid været ret afslappet omkring det.
  Jeg elsker at gå og finde gaver, og starter gerne laaang tid i forvejen - så kan jeg også nå at lave et par af dem selv. Det bedste ved gaverne er dog næsten at pakke dem ind - finde et tema og bruge lang tid på at dekorerer pakkerne.

  Jeg kommer fra en sammenbragt familie, så det er kun hvert andet år vi alle holder jul sammen. De år, hvor vi ikke er sammen juleaften, holder vi forjul d. 23., med julepizza og dans om juletræet. Ih, det er simpelthen en af de bedste aftner på hele året.
  Desuden har jeg en lillebittebror på snart 4 år, så julemanden er begyndt at komme på besøg hos os igen - sidste år kom der faktisk hele 7 julemænd, fordi vi allesammen ville prøve kostumet. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi Mia - din hilsen får mig til at smile, hvor lyder det hyggeligt - både med julepizza og også den traditionelle jul med dekorerede pakker. Jeg har altid en drøm om at det skal være sådan - at jeg skal drikke varm kakao og spise brændte mandler imens jeg juleshopper og hygger - Men sandheden er - at jeg ofte er i sidste øjeblik og køber alle pakkerne, hvor der ikke længere er tid til at nyde det - hvert år prøver jeg at være i go tid. Men altså jeg har ikke købt noget endnu...
   Vi har dog lavet den ordning, at vi trækker et navn og skal kun give gave til vedkommende - så jeg skal ikke købe 117 gaver i år, kun et par stykker og jeg glæder mig til at juleshoppe i weekenden :)
   Tak for din søde julehilsen - Jeg håber du får en skøn aften - med de 6 andre julemænd og din lillebror :D
   kh mille

   Slet
 5. Skønne - skønne billeder- man får helt lyst til at ae kamelernes muler- så bløde og nuttede de ser ud- fine og flotte farvespil og julemænd så det basker - og så lille Hector, eij, hvor er han dog kær!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - kan heller ikke stå for det billede, og så ligner det endda ikke så meget længere, han har ændret sig meget fra sidste år - men sød ser han ud - det var en go tur.
   Vi glæder os meget til at besøge mormor og morfar :) - og særligt til at synge ALLE julesangene - han er vild med at synge og klappe :)

   Slet
 6. Fantastiske billeder. Det siger jeg altid, men jeg mener det også altid. Du fanger stemninger og farver så fint med dit kamera.

  Og hvor er det sejt at holde jul på den måde. Jeg kunne egentligt ikke selv forestille mig det - men omvendt, sikke en oplevelse det må være!
  Jeg holder i år jul hos min mor, som altid. Hun bor på en gård langt ude på landet, så det er gammeldags og helt traditionelt. Det er nu også helt magisk go rart :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Rikke, dine hilsner gør mig altid glad <3
   Jeg elsker traditioner og familietid. Da vi første gang rejste væk til jul var det helt forkert for mig, jeg var trist og sikker på jeg ville græde dagen væk den 24 - men da vi først kom frem og mødte en masse glade mennesker nød jeg det stort. - Det har vist sig, at jeg måske ikke er helt så traditionel som jeg selv troede :D
   Det lyder hyggeligt med jul på gården sammen med din mor, rigtig meget. Jeg håber I får en magisk aften med masser af julelys og varme <3

   Slet
 7. Kulørtelamper og frugtdriks -hvor ser det festligt ud! Jeg giver dig ret Mille, jul som koncept er hvad man gør det til! Hvad vigtigst er at man er sammen med mennesker man holder af, sted, tid eller hvad er for mig ligegyldigt! For to år siden, skypede jeg med dig fra Norges-land, spiste norsk julemad og boede i en træhytte langt væk fra alting. Men denne juleaften, blev alligevel et stort minde og en uforglemmelig hyggelig aften. At glæde gamle mennesker med julesang og stemning, for efter fyraften at julehygge med Bailys og en god kollega og ven, det er ligeså meget jul, som den helt traditionelle af slagsen!

  I år skal jeg være sammen med familien, på næsten traditionel vis; dog med et tvist. Da jeg skal arbejde kl 23, tager jeg et tog, fra synderjylland kl. 19, og glæder mig til at se, hvem der ellers er med på dette tidspunkt ;) Julemiddag, pakker og dans sker derfor om eftermiddagen i vores familie i år. Kan JEG være mere heldig at have en familie, som gerne vil fejre jul, på mine præmisser? det er hvad julem handler om! at være sammen ;)

  - My

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh hvor lyder det dejligt, at I når at holde jule sammen inden du skal af sted, det glæder mig - du har en fantatisk familie og det er præcis det det handler om.
   Altså jeg elsker jo vores julebrunch og håber at kunne lægge en billet derpå til næste år :) Jeg håber vi ses mellem jul og nytår så jeg kan høre om jeres jul. Du har ret i det hele, det handler om at være sammen, så er det ligegyldigt hvor i verden man befinder sig <3

   Slet
 8. Jeg har aldrig holdt jul under fremmede himmelstrøg og er super meget traditionalist, men hvor synes jeg også bare det ser enormt sjovt og forfriskende ud. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er en anderledes jul, rigtig mange har rystet på hovedet og sagt "godt det ikke er mig" når vi har fortalt om vores planer :) Vi har hygget os, men jeg er også helt klar på at være hjemme i år - nu skal jeg pakke gaver ind og når det er på plads så kan julen bare komme an :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...