onsdag den 21. november 2012

Grød-dag!


Jeg har en veninde, der er helt pjattet med risengrød, så er hun alene hjemme, skal hun og børnene næsten altid have risengrød. Et par gange har jeg været inviteret til at spise det sammen med dem. Derfor sendte jeg hende en tanke, da jeg i går satte grød på til at simre. Og hun må have fået den, for kort tid efter ringede hun:) - Så fik jeg gode råd om kogetid og om at sætte grøden under dynen!:)

Denne risengrød er lidt anderledes- det er en fuldkornsgrød fra Urtekram! Den har lidt mere bid end den traditionelle grød, og som I kan se ud fra billederne - krydrede jeg det hele med lækkert "knas". Det lavede jeg af mandler, nødder, valnødder, figenstykker, tørret mangoflager og mørke rosiner. Det blev vendt på panden sammen med lidt vildblomsthonning. Jeg kunne spise den blanding som slik!! Det gjorde jeg vidst også..
Men helt hokus-pokus-sundhedsagtigt blev det ikke, for selvfølgelig kom der lidt kanelsukker og en smørklat på toppen;)
Nogle foretrækker måske den traditionelle lyse risengrød, men jeg må indrømme, jeg synes fuldkornsgrøden er et hit!

Produkterne til dette indlæg er sponsoreret, men billeder og ord er helt og aldeles mine egne!

28 kommentarer:

 1. Uhm, jeg tror da, vi skal ha grød-dag indført fremover! Det ser super-lækkert ud det hele!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smager virkelig godt og så blev der lavet klatkager af resterne til morgenmad;)

   Slet
 2. Øj det ser lækkert ud - vil helt sikkert prøve den :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det smager godt - især med med alt det knas!:)

   Slet
 3. Mums hvor ser det lækkert ud! Jeg har aldrig helt været fan af risengrød, men det kan da godt være, at jeg skal give fuldkornsgrøden et forsøg (:

  /Trine
  oppepaaanden.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tør næsten ikke sige det, for mange elsker risengrød, men jeg har altid syntes, at det er lidt kedeligt.. Men på den her måde synes jeg det er lækkert!:)

   Slet
 4. Uh tror da nok lige vi skal have udviddet vores risengrød i år - der ser lækkert ud med knas :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smager helt vildt godt og det der knas kan man lave å mange måder!;)

   Slet
 5. Slurp den må jeg have afprøvet. Mine unger elsker også bare risengrød, så må manden tage rugbrød, han spiser det kun som "eftermad" :)
  Tak fordi du delte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt ligesom pandekager - er det aftensmad??:D Men synes i skal prøve den her version Libbie, hvis du kan lokke børnene til det også :)

   Slet
 6. Mums, nu får jeg også helt lyst til grød!

  En aften hvor vi spiste lidt på skift fik jeg havregrød med varm æblekompot, smørklat og hakkede mandler ovenpå. Både godt og enkelt. Kompotten lavede jeg bare af et æble skåret i tern og kogt i ganske lidt vand med kanelsukker. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uim Maiken, det lyder sørme også godt. Jeg må indrømme det er første gang jeg prøver at lave grød med "fyld" til men ikke sidste og kunne godt finde på at hoppe på din variaion også!

   Slet
 7. Glemte at at spørge hvor cardien er fra. Den er ret sød med flæserne... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er fra Vila, det er en gammel sag, som jeg har brugt rigtig meget fordi jeg er vild med den der gammelrosa farve og flæserne:)

   Slet
 8. Uhm hvor ser det dejligt ud. Dengang jeg var barn ( du kom først senere) var mandag risengrødsdag hjemme. Far var nemlig til rotary, han var nemlig blevet stopfodret m risengrød som barn,. Har næsten ikke fået det siden. Men har aldrig fået denne version og m sundt slik på er sikker på slanke- Michael vil klappe i sine små hænder. Fantastiske billeder!! Knus fra din lækkersultne søs

  SvarSlet
  Svar
  1. sød lille tilbageblik, jeg kan faktisk huske grød-dag, så perioden må have holdt helt op til at jeg kan huske :) Der var ellers en portion klar til dig, næste gang hopper du på et tog ;)

   Slet
 9. Mums det ser helt vildt lækkert ud, den opskrift skal jeg huske. Forresten hvad er det for en fin cardigan du har på ;-) ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig lækkert Mette, så det kan du roligt! :) Min cardigan er fra Vila købt for længe siden, som i flere år tror jeg, synes bare detaljerne er fine og så er den lavet i helt tyndt strik!

   Slet
 10. MMh hvor ser det godt ud, bare uden rosiner ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis man ikke er til tørret frugt kan man lave det af forskellige nødder - Jeg puttede også kun få rosiner og figenstykker i, det kan godt blive for meget!

   Slet
 11. Svar
  1. Ja, det synes jeg I skal Kristina - der er lidt mere smag og bid. Det er nok lidt ligesom med mørk pasta - nogle kan lide det, andre slet ikke ;)

   Slet
 12. Det ser lækkert ud. Hvor får du de tørrede mangoer fra? -er det også et urtekram produkt? ...jeg kunne godt bruge lidt variation til min "normale" knas/müsli og elsker mango!
  Fine billeder som altid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina - De tørrede Mangostykker er også fra Urtekram - Jeg havde heller ikke prøvet dem før - de er sådan lidt seje og de smager godt, også som snack, sådan lidt som syrlige vingummier ;)-

   Slet
 13. Mmmm... det lyder og ser lækkert ud. Og så er det en fin detalje at din mintfarvede bluse matcher med væggen bagved :) Jeg skal altså også have lavet sådan noget crunchy-topping til min grød. Jeg spiser gerne havregrød om morgenen, men jeg savner noget med "bid" i - kan man lave sådan et kæmpeglas, så man har til lang tid?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, ja kunne godt se det, da jeg satte billederne op, at med farverne så det helt planlagt ud, men det var det nu ikke - Hasse var på vej ud af døren men kunne lige tage et billede og så slog jeg til, det er nemlig ikke så tit og vidst også et under billedet kunne bruges HA! :D Jeg ved ikke hvor længe det der knas kan holde, mon ikke det kan holde i nogle dage, hvis det kommer i køleskabet!??

   Slet
 14. Aj 1000 tak for det gode råd og opskrift på knas. Det skal bestemt prøves:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Karina - det smager super godt ;)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...