lørdag den 23. juni 2012

Selvforsynende!

Så har jeg også høstet vores hyldeblomster og lavet saft, marmelade og hyldekærester  (Er det ikke bare det sødeste navn til en blomst der er dyppet i en pandekagedej?) :)
Køkkenet dufter stadig sødt og friskt. Hvis det ikke var fordi jeg fandt God-damn-vildt ulækre små fluer i en pose mel, og måtte bruge to timer på at gøre rent og tømme alt hvad jeg havde i køkkenskabene, så er det altså utrolig nemt og hurtigt at lave de her lækkerier. Mejse har også lavet en rigtig fin beskrivelse af how-to-do saften lige her. 
Det jeg har brugt er:

Hyldeblomstsaft:
Ca 50 blomster hatte, store som små, en go stak!
1 kg rørsukker
4 økologiske citroner
2 liter kogende vand
Atamon-skyllede glas.

Hyldeblomstmarmelade:
Blendede rester fra hyldesaft-massen
Tilsvarende mængde rørsukker
En lille slat af den koncentrerede saft
Kog massen i en halv times tid og hæld det afkølet på Atamon-skyllede glas.

Hyldekærester:
3 dl mælk
125 g mel
1/4 tsk salt
1 tsk vaniliesukker
2 æg
30 g smør
Dyp en blomsterhat ned i dejen og læg den på en varm pande. Steg dem gyldne på begge sider.
Server med sukker og brug stilken til at holde ved når du spiser, ellers skær den fra, da den kan være lidt sej.

MUMS - Enjoy! :)

9 kommentarer:

  1. Ihh hvor ser det bare mums og lækkert ud! Gid det var mig som havde tid til den slags...heldigvis står der 8 ugers ferie og venter på mig, bare hyldeblomsterne stadig er der...

    KH

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg kan godt se du sidder begravet i bøgerne - go arbejdslyst og hurra for ferie lige om hjørnet!

      Slet
  2. Hold op hvor ser det overskuds-agtift-lækkert-ud :)
    Elsker den saft-smag!
    kh Libbie

    SvarSlet
  3. Hvor ser det bare super lækkert ud, det hele! Jeg får bare aldrig gjort sådan noget...

    SvarSlet
  4. mmh, det er smagen af sommer! jeg må i gang snarest.

    SvarSlet
  5. Her har vi så det husmoderlige svar på bonderøven. Superskønne billeder, og lækre opskrifter. Fluebilledet for ikke lov til at ødelægge idyllen i den film i mit hoved. God sct. hans .

    SvarSlet
  6. Lækkert! Saften plejer jeg at lave... Men tror da lige jeg skal låne din marmeladeopskrift :-)

    SvarSlet
  7. Det er altså også kun fordi jeg barsler at jeg har tid til alt det -Det er bare sådan en hyggelig "farmor-følelse" at man drikker og spiser sådan noget hjemmelavet halløj. Men kom forbi - der er saft nok til alle!;D

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...