torsdag den 6. februar 2014

GODE PATTER!

Da jeg for ca. 12-13 år siden flyttede til Århus - var det i et værelse hos Christina. En sej kvinde, der ikke var bange for noget. Hun spillede Rugby, og til tider når jeg skulle i køkkenet med en havregrynsskål eller andet, lå hun på lur, og inden jeg så mig om, taklede hun mig i gangen, så det fløj med sko og huer. Imens råbte hun - HVAD ER DU BAAAANGE FOR?? :)
Og jeg, ja jeg kan nævne en lang liste, jeg er bange for alt muligt, stort og småt! Jeg har læst alt for mange artikler om voldtægter og syge stoddere, jeg har nærmest været draget af dem - Det har printet uhyggelige billeder i hovedet på mig, så når det er aften og jeg skal gå alene, er jeg bange for.....mænd! - Når det er mørkt, er mit tossede hoved simpelthen blevet programmeret til, at jeg skal krydse fingre for, jeg ikke møder én, der er de nemlig ALLE sammen "farlige"!!!!
Christina og jeg fik en snak om det - hun sagde en masse seje ting, bl.a. noget med, at når jeg blev bange, skulle jeg rette ryggen og signalere, at jeg f*ndme ikke var bange for noget!

Et par dage senere gik jeg til skole, solen skinnede, og jeg dansede ned ad en stor trappe på min vej. For enden af trappen kom en fyr i jakkesæt ud fra en parkeringskælder - han kiggede op på mig, stirrede imens han begyndte at gå op ad trappen. - Selv om det der bange-noget altså kun er der, når det er mørkt, følte jeg mig pludselig lidt utryg... Parkeringskælderen, hans stirrende øjne, at der ikke var andre mennesker end ham og jeg, jeg så allerede overskrifter i ekstrabladet!!! Jeg gik længere ned ad trappen - og han kom tættere på. På trods af det var en meget bred trappe - styrede han over mod mig, stadig med de der stirrende øjne. Jeg var helt tør i halsen, sh*t, nu sker det, hvad gør jeg... Jeg tog jeg-er-ikke-bange-for-noget-masken på og rettede ryggen helt op. Han styrede hen imod mig, da vores fødder ramte det samme trin, rørte han ved min arm, lænede sig helt tæt mod mig og hviskede..."Go'e patter, du har!" og så gik han videre...
Jeg gik ned ad trappen uden et ord - da jeg kom ned for enden, vendte jeg mig om, og der stod jeg, med mine gode patter ( man har vel lov at prale :D) og kunne ikke sige et ord - Min mund var lammet. Jeg tror, jeg fik kastet et par skrot-op fingre af sted, men han var videre!

Jeg tænker over ikke at være så bange. Jeg udfordrer mig selv, for jeg gider faktisk ikke være bange, og slet ikke for mænd :) Forleden købte jeg alarmen (på billedet) i Matas - Jeg synes, den er smart. Jeg har den med, når jeg løber alene, den giver mig en slags tryghed - Hvis jeg nu skulle komme ud for en situation, hvor min mund igen bliver lammet - så har jeg den! Den kan altså også bruges, hvis man falder og har brug for hjælp - det er ikke kun mod psykopater :D

Måske I vil dele, hvad I er bange for - og hvad I mon gør for at bekæmpe det?

10 kommentarer:

 1. Smart alarm!
  Jeg er bange for alt og har en tendens til at have katastrofetankegang. Hvis min man fx skal til læge med noget harmløst, kan jeg nå at køre mig selv helt op i det røde felt, så jeg næsten tror jeg er ved at blive enke. Jeg forsøger at forklare mit fornuftige jeg, at det ikke er rationelt, men det går sjældent ret godt og jeg ender med at give mig selv ondt i maven. Det gad jeg godt være bedre til. Mon man kan få en alarm mod det? ;) der stopper sneboldeffekten oppe i hjernen.
  /Lea

  PS. Laber kæde du har alarmen i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er faktisk ret smart den alarm - dog er den en gang hoppet fra i min taske og midt i fakta måtte jeg liiige rode temmelig hurtigt i tasken :)
   Jeg kan sagten følge frygten for, at der skal ske noget med ens kære - tanken kan komme til mig i forhold til Hector, men jeg skynder mig at smide den ud til højre :)
   Go aften til dig og tak fordi du gad dele.

   Slet
 2. Genial alarm - jeg stoppede faktisk med at løbe i efteråret, fordi det blev for mørkt og, ja, som dig er jeg vildt bange for mænd ;-P Alle ved jo, at de myldrer frem i skyggerne og står på lur i provinsen fra kl 17 i vintermørket. Til gengæld slog jeg min personlige rekord på sådan en tur i mørket, hvor det blæste og adrenalinet bar mig hjemad med en overmenneskelig styrke ;-D
  Jeg har helt sikkert været offer for et fælt overgreb i mit tidligere liv, og så har jeg den vildeste fantasi. Det er nok den, der er skyld i, at jeg er sådan en bangebuks. Jeg er faktisk også vildt bange for... ej, det er næsten for pinligt at skrive... Altså, selvFØLGEligt findes der ikke spøgelser... men dem er jeg nu også rigtig, rigtig bange for. Og der er jeg nok lige vidt med alarm eller ej, haha! ;-D
  God weekend til dig, og god SIKKER løbetur i mørket :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi Trine, dine linjer får mig til at grine - tror vi tænker ens på nogle punkter :D
   I fredags var jeg på comwell i Vejle - et skønt spaophold med højt til loftet. Det er åbenbart et gammelt sindsygehospital - eller "åndsvagehospital", som det hed dengang... Hasse mente der nok var en del, der var døde der, og sagde henkastet, at måske der var spøgelser.... Jeg sagde ikke noget, men det sad altså lidt i mig :/
   Go aften til dig :)

   Slet
 3. Hvilke ærlige tanker Mille, med en snært af god humor! - Jeg er bange for at miste. Miste min kæreste, miste mine dejlige veninder og miste min familie. Jeg drømmer næsten om det at miste, hver nat ...
  - MY

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kender jeg - det er en frygtelig tanke man skal lægge fra sig så snart den kommer snigende.
   Tak fordi du deler søde My <3

   Slet
 4. Se, det er da en overskrift, der fænger :)

  Hmm, er vist bange for lidt for meget, tror jeg. At D kommer slet til skade, at familien falder fra hinanden, stress, at gå hjem i mørke, ikke at være en god nok forsker, men messer nærmest for mig selv "Det skal nok gå, det skal nok gå". Lidt som Baloo synger det i Luftens Helte, mens han flyver det sølle fly gennem uvejr og alskens dårligheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg forestiller mig de første 50 mænd er fundet herind på søgningen og blevet slemt skuffet :D
   Smiler stort af dine linjer - nu ser jeg også Baloo for mig, det er meget hyggeligt at huske på, for det skal jo nok gå :D
   Kram til dig <3

   Slet
 5. Åh Mille, der er ingen som dig der kan berette så levende og med humor. I dag er jeg faktisk både bekymret og lidt bange. Jeg glemte mine nøgler i postkassen, og i et tidsrum på omkring to timer, er nøglerne blevet stjålet - for min nøglesnor er fundet derefter i indkørslen helt uden nøgler. Så jeg er bekymret og bange for, at der kommer ubudne gæster herhjemme. I morgen kommer låsesmeden for at skifte låse ud. Ja, jeg er ikke meget for at skulle ud i mørket nu for at fjerne min cykel, så den ikke bliver stjålet (de nøgler er også væk). Ville ønske nogle bare havde sagt goe patter. ;)

  Ja, jeg begriber slet ikke, at nogle overlagt kan få sig til at tage nøgler på en blind villavej - for det kan ikke være i god mening. Øv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej seriøst Maiken, jeg fik gåsehud da jeg læste om det - pyh altså kan godt forstå du er bekymret. Jeg håber jeres lås er blevet skiftet og du igen kan føle dig tryg. Vi har en gang haft ubudne gæster og det værste de kan stjæle er trygheden. Underligt det sker på 2 timer - som om nogen har holdt øje. Eller også er det børn der har leget og taget dem, jeg håber på det sidste! Go aften og go'e patter til dig :D klem mille

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...