Jeg har forkælet veninder og i dag mine kollegaer med hjemmelavede påskeæg :) Nu er påsken jo lige om hjørnet og dertil hører selvfølgelig æg i alle afskygninger og størrelser :) Jeg har modtaget en lille påskepakke med marcipan og chokolade fra
Odense Marcipan. Jeg har suppleret lidt op og lavet små lakridspåskeæg! Hvis man skal til påskefest er det en perfekt værtindegave. De er nemme at lave, ser fine ud og så smager de helt ærligt - Uiimm!;)
Du skal bruge:
En rulle Odense marcipan
Lakridspulver ca. 4-5 spsk ( Jeg har brugt Johan Bülows)
Nougat
Lys og/eller mørk Odense Marcipan overtrækschokolade ca. 200 gram
Pynt (Jeg har brugt pyntechokolade og spiseligt glimmer. Du kan også bruge frysetørrede hindbær, mandler, diverse krymmel o.s.v.)
Sådan gør du:
1 Mix marcipan og lakridspulver godt sammen (Hvis du gerne vil have en stærk lakridssmag vil jeg foreslå, at du tilføjer lidt lakridssirup. Jeg kan godt lide den milde lakridssmag, der ikke "fylder alt for meget")
2 Rul marcipanen i ruller og skær små riller. Læg tynde nougatstykker i rillerne, som vist på billede to.
3 Skær rullerne til små, ligestore stykker og rul hver enkelt stykke sammen til et lille æg.
4 Smelt chokoladen over et vandbad og dyp hver enkelt æg deri.
5 Når chokoladen er helt størknet kan du pynte æggene som du vil. (Vil du pynte med spiseligt glimmer, krymmel eller andet, skal det drysses på æggene inden chokoladen størkner.)
6 Når æggene er helt tørre kan du pakke dem i en fin æske - Så er du klar til et påskebesøg;)
Det er virkelig nemt og lækkert at lave sine egne æg. Det eneste er, at det er lidt "farligt" at have køleskabet fyldt med søde æg - "Ookaaay, nu tager jeg den ALLERsidste, så er det slut"...!! :D
Go' aften til jer <3
Nogle af produkterne til dette indlæg er sponsoreret, men billeder og ord er helt og aldeles mine egne!