Så har jeg også høstet vores hyldeblomster og lavet saft, marmelade og hyldekærester (Er det ikke bare det sødeste navn til en blomst der er dyppet i en pandekagedej?) :)
Køkkenet dufter stadig sødt og friskt. Hvis det ikke var fordi jeg fandt God-damn-vildt ulækre små fluer i en pose mel, og måtte bruge to timer på at gøre rent og tømme alt hvad jeg havde i køkkenskabene, så er det altså utrolig nemt og hurtigt at lave de her lækkerier. Mejse har også lavet en rigtig fin beskrivelse af how-to-do saften lige her.
Det jeg har brugt er:
Hyldeblomstsaft:
Ca 50 blomster hatte, store som små, en go stak!
1 kg rørsukker
4 økologiske citroner
2 liter kogende vand
Atamon-skyllede glas.
Hyldeblomstmarmelade:
Blendede rester fra hyldesaft-massen
Tilsvarende mængde rørsukker
En lille slat af den koncentrerede saft
Kog massen i en halv times tid og hæld det afkølet på Atamon-skyllede glas.
Hyldekærester:
3 dl mælk
125 g mel
1/4 tsk salt
1 tsk vaniliesukker
2 æg
30 g smør
Dyp en blomsterhat ned i dejen og læg den på en varm pande. Steg dem gyldne på begge sider.
Server med sukker og brug stilken til at holde ved når du spiser, ellers skær den fra, da den kan være lidt sej.
MUMS - Enjoy! :)